Te afli aici: Acasa » Internațional » „Periniţa” şi „Copii pe aripile muzicii”, festivaluri ale copiilor români din Ungaria

„Periniţa” şi „Copii pe aripile muzicii”, festivaluri ale copiilor români din Ungaria

 

În data de 8 iunie 2018, la Gyula s-a desfăşurat cea de a XXVI-a ediţie al “Festivalului Cercurilor Periniţa”. Acţiunea a fost organizată de către Autoguvernarea pe Ţară a Românilor din Ungaria (AŢRU), în sala festivă a Centrului Cultural Românesc din cadrul Liceului „Nicolae Bălcescu” din Gyula. La această manifestare a asistat şi consulul general al României la Gyula, Florin VASILONI.

Evenimentul a debutat cu salutarea participanţilor şi a audienţei din partea lui Tiberiu Juhasz, preşedintele AŢRU, după care a urmat programul sutelor de elevi, care au pregătit pentru ziua aceasta dansuri şi cântece populare româneşti din zonele diferite ale României, precum şi dansuri româneşti din Ungaria. Elevii au sosit la această manifestare de la şcoli generale din Ungaria, unde se predă limba română. Oaspeţii evenimentului sosiţi din România au fost tinerii ansamblului “Valea Mureşului” din Săvârşin, judeţul Arad, coordonaţi de maestrul Victor Jicherean.

La eveniment a participat oficiali din Ungaria şi România. După încheierea festivalului, elevii care au participat au beneficiat de câte un bilet de intrare la „Băile Cetăţii” din Gyula.

În seara zilei de 7 iunie 2018, consulul general al României la Gyula, Florin VASILONI a participat la programul „Copii pe aripile muzicii”, organizat de Uniunea Culturală a Românilor din Ungaria (UCRU). La acest eveniment 10 copii de etnie română din Ungaria, elevi ai școlii de muzică „Erkel Ferenc” din Gyula, au interpretat piese la diferite instrumente muzicale.

Această manifestare a fost prima de acest gen, organizată de UCRU, prin care s-a urmărit promovarea tinerilor muzicieni din cadrul comunității românești din Ungaria. La manifestare au participat mai mulţi oficiali, invitaţi, părinții și rudele copiilor.

 

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus