Te afli aici: Acasa » Internațional » Putin si Obama au gasit numeroase puncte de acord in privinta Siriei

Putin si Obama au gasit numeroase puncte de acord in privinta Siriei

Putin si Obama au gasit numeroase puncte de acord in privinta Siriei

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat luni la Los Cabos, în Mexic, că a găsit numeroase puncte de acord cu omologul său american Barack Obama cu privire la modul de a rezolva criza siriană.

Discuţiile pe această temă vor continua, a adăugat Putin la sfârşitul unei întâlniri foarte aşteptate cu Obama, în momentul când relaţiile ruso-americane sunt umbrite de sprijinul acordat de Moscova regimului preşedintelui sirian Bashar al-Assad. După părerea mea, am găsit numeroase puncte de acord asupra acestui subiect, a declarat preşedintele rus într-o conferinţă de presă comună cu Barack Obama ţinută după întâlnirea lor.

Pentru a opri vărsarea de sânge în Siria, noi chemăm la oprirea imediată a violenţei, au afirmat cei doi lideri într-un comunicat comun, citat de AFP. Ei s-au declarat uniţi în ideea că poporul sirian trebuie să îşi poată alege viitorul în mod independent şi democratic. Ei au cerut Iranului să-şi respecte în totalitate obligaţiile şi să demonstreze caracterul paşnic al programului său nuclear, în timp ce negocierile cu Teheranul stagnează.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus