Te afli aici: Acasa » Internațional » Razboi in Siria: SUA, dispuse sa atace singure

Razboi in Siria: SUA, dispuse sa atace singure

CIA şi Pentagonul au lucrat pentru a aduna mai multe informaţii din surse secrete umane făcând legătura între Assad şi atac, pe baza serviciilor de informaţii din Iordania, Arabia Saudită şi Israel, au declarat oficialii.

Administraţia Obama a declarat miercuri că va lua măsuri împotriva guvernului sirian chiar şi fără sprijinul aliaţilor sau al Naţiunilor Unite pentru că paralizia diplomatică nu trebuie să împiedice un răspuns la presupusul atac chimic din afara capitalei siriene Damasc săptămâna trecută, relatează Associated Press.

Noi solicitări ca Organizaţia Naţiunilor Unite să autorizeze o acţiune militară în Siria ar putea complica planul administraţiei Obama de a lua măsuri de retorsiune asupra unui presupus atac cu gaze toxice la est de Damasc..

“Nu putem fi opriţi în a răspunde de intransigenţa Rusiei – continuarea intransigenţei – la Naţiunile Unite”, a declarat Marie Harf . “Situaţia este atât de gravă încât necesită un răspuns”.

SUA nu au prezentat nici o dovada că guvernul lui Assad a folosit săptămâna trecută arme chimice lângă Damasc, notează AP.  Administraţia a planificat joi un briefing prin teleconferinţă asupra Siriei pentru liderii Camerei Reprezentanţilor şi Senatului şi comitetele de securitate naţională, din ambele partide, au declarat oficiali americani şi consilieri din Congres.

 Sursa: www.realitatea.net

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus