Te afli aici: Acasa » Internațional » Siria: John Kerry vrea o rezolutie a Consiliului de Securitate “saptamana viitoare”

Siria: John Kerry vrea o rezolutie a Consiliului de Securitate “saptamana viitoare”

Secretarul de stat american, John Kerry, a cerut joi Consiliului de Securitate al ONU să voteze “săptămâna viitoare” o rezoluţie care să constrângă Siria să respecte planul de distrugere a armelor sale chimice, transmite AFP.

“Consiliul de Securitate trebuie să se pregătească să acţioneze săptămâna viitoare”, a declarat Kerry în cursul unei intervenţii la Departamentul de Stat, înainte de a se deplasa duminică la Adunarea Generală a Naţiunilor Unite. În opinia şefului diplomaţiei americane “este vital ca întreaga comunitate internaţională să se exprime pe un ton răspicat’”.

Trebuie să se ajungă la un document al Consiliului de Securitate care “să exprime în cei mai energici termeni posibili importanţa unei acţiuni ce trebuie pusă în aplicare pentru ca lumea să scape de armele chimice siriene”.

După ce a scos evidenţiat meritele loviturilor militare împotriva Siriei, John Kerry a semnat la Geneva  în data de 14 septembrie un acord cu omologul său rus, Serghei Lavrov, care prevede distrugerea arsenalului chemical Siriei.

Pentru aplicarea acestui angajament, Moscova, aliat fidel al Damascului, se opune oricărei referiri la folosirea forţei împotriva regimului condus de preşedintele Bashar Al-Assad.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus