Te afli aici: Acasa » Internațional » Snowden nu a avut acces la informaţiile cele mai sensibile ale programului american de spionaj

Snowden nu a avut acces la informaţiile cele mai sensibile ale programului american de spionaj

Fostul consultant al CIA, Edward Snowden,  care a deconspirat vastul program de spionaj electronic al serviciilor secrete americane, nu a avut acces la datele cele mai sensibile ale acestuia, au declarat luni surse din cadrul acestor servicii pentru postul CNN, citat de agenţia EFE.

Potrivit acestor surse, Administraţia americană analizează în prezent toate informaţiile la care ar fi putut avea acces Snowden, iar evaluarea realizată până acum arată că acesta nu a intrat în posesia informaţiilor din categoria celor extrem de confidenţiale.

Snowden ştia însă că o parte importantă a datelor secrete este concentrată într-o singură parte a sistemului de spionaj electronic al Agenţiei Naţionale de Securitate şi a profitat de acest lucru.

Edward Snowden a sosit în Hong Kong în 20 mai. Acolo a acordat interviuri publicaţiilor The Guardian şi Washington Post, oferind detalii despre sistemul de spionaj electronic al SUA. Deşi autorităţile de la Washington au emis un mandat de arestare pe numele său şi i-au revocat paşaportul, el a reuşit să se îmbarce pe data de 23 iunie într-un avion al companiei Aeroflot cu destinaţia Moscova. De atunci, a rămas în zona de tranzit a aeroportului moscovit Şeremetievo. Cu o săptămână în urmă el a cerut azil temporar autorităţilor ruse şi acum aşteaptă răspunsul acest

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus