Te afli aici: Acasa » Internațional » Snowden va parasi aeroportul Seremetievo numai dupa ce va primi un raspuns la cererea de azil, anunta avocatul sau

Snowden va parasi aeroportul Seremetievo numai dupa ce va primi un raspuns la cererea de azil, anunta avocatul sau

Fostul consultant al serviciilor de informaţii americane Edward Snowden va rămâne în continuare în zona de tranzit a aeroportului Şeremetievo din Moscova, unde se află din 23 iunie, până când cererea sa de azil temporar înaintată marţi autorităţilor ruse va fi examinată de Serviciului Federal pentru Migraţie, a declarat avocatul său, Anatoli Kucerena, citat de AFP.

“Va rămâne în zona de tranzit cât timp cererea sa va fi examinată, proces care poate să dureze maxim trei luni, dar o decizie ar putea fi luată mai repede”, a precizat avocatul său.

Snowden “este mulţumit de modul în care este tratat pe aeroport”, a mai spus avocatul, refuzând însă să dea detalii despre modul în care este asigurată securitatea acestuia. “Dacă cererea lui de azil va fi acceptată, atunci el va avea aceleaşi drepturi pe care le avem noi toţi. Nu există o altă modalitate de a lămuri această situaţie”, a mai spus avocatul rus, care este membru al Camerei civile, un organism apropiat Kremlinului.

Totodată, o sursă din cadrul Serviciului Federal rus pentru Migraţie a declarat că Snowden va putea să intre pe teritoriul Rusiei pe baza unor documente provizorii, până când i se va da un răspuns la cererea sa  de azil temporar.

Fostul consultant CIA a anunţat vineri că va solicita un refugiu temporar în Rusia până când va putea să se deplaseze într-una din cele trei ţări latino-americane (Venezuela, Bolivia şi Nicaragua), care sunt dispuse să-i acorde azil politic.

Snowden a sosit în Hong Kong pe data de 20 mai, unde  a acordat interviuri publicaţiilor The Guardian şi Washington Post, dând detalii despre sistemul de spionaj electronic al SUA. Deşi autorităţile de la Washington au emis un mandat de arestare pe numele său şi i-au revocat paşaportul, el a reuşit să se îmbarce într-un avion al companiei Aeroflot cu destinaţia Moscova, consemnează AGERPRES.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus