Te afli aici: Acasa » Internațional » Snowden/reactii: Influenti senatori americani cer”‘revizuirea fundamentală” a relatiilor cu Moscova

Snowden/reactii: Influenti senatori americani cer”‘revizuirea fundamentală” a relatiilor cu Moscova

Decizia autorităţilor ruse de a-i acorda azil temporar fostului consultant al NSA, Edward Snowden, a generat indignare în rândul mai multor senatori americani, care au cerut revizuirea relaţiilor cu Moscova.

“Acţiunea Rusiei reprezintă o lipsă de consideraţie şi o încercare intenţionată de a umili SUA. Este o palmă dată tuturor americanilor”, a declarat senatorul republican John McCain, după cum consemnează ITAR-TASS.

Opinia senatorului McCain a fost susţinută şi de colegul său republican Lindsey Graham, care a subliniat că acest caz al lui Snowden a “schimbat regulile jocului’” între Washington şi Moscova. Graham a mai susţinut că SUA trebuie să ia  “măsuri severe de retorsiune’” împotriva Rusiei. În luna iulieGraham a conceput împreună cu democratul Chuck Schumer, o moţiune, în care cei doi solicitau mutarea summitului G20, prevăzut să aibă loc în septembrie la Sankt Petersburg, într-o altă ţară.

La rândul lor, republicana Kelly Ayotte şi democratul Robert Menendez au apreciat că hotărârea Moscovei de a-I acorda azil politic temporar lui Snowden dă o serioasă lovitură relaţiilor dintre cele două state.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus