Te afli aici: Acasa » Internațional » SUA: Explozie la o uzina chimica din Louisiana

SUA: Explozie la o uzina chimica din Louisiana

            

      Cel puţin o persoană a murit şi alte 73 au fost rănite joi într-o puternică explozie urmată de un incendiu la uzina chimică Williams Olefins din Geismar, Louisiana, a anunţat guvernatorul acestui stat, transmit Reuters şi AFP.Autorităţile le-au cerut localnicilor de pe o rază de 3 km în jurul uzinei să rămână în casă, parţial din cauza fumului toxic. Drumurile spre uzină au fost închise. Explozia la rafinăria situată de-a lungul râului Mississippi a creat o minge de foc uriaşă şi o coloană de fum.

     Incendiul, alimentat de propilena petrochimică, nu fusese stins nici după cinci ore de la explozie, însă observatorii guvernamentali nu au detectat încă niveluri periculoase de emisii, a declarat, într-o conferinţă de presă la faţa locului, guvernatorul de Louisiana Bobby Jindal.
Circa 300 de lucrători ai uzinei au fost evacuaţi, iar toţi angajaţii au fost număraţi, printre ei fiind şi zece persoane care au stat într-o cameră de siguranţă din interiorul rafinăriei, a spus Jindal. “Valvele pentru închiderea de urgenţă au fost activate. Unitatea este izolată”, a transmis compania-mamă, Williams Cos. Paza de Coastă a precizat că traficul pe râul Mississippi nu a fost afectat.

       Uzina produce circa 590 de milioane de kg de etilenă şi 41 de milioane de kg polipropilenă pe an, potrivit site-ului companiei.

 

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus