Te afli aici: Acasa » Internațional » SUA isi reitereaza apelul de expulzare a lui Snowden

SUA isi reitereaza apelul de expulzare a lui Snowden

Statele Unite ale Americii şi-au reiterat marţi apelul de expulzare a lui Edward Snowden de către Moscova, la scurt timp după ce fostul consultant al Agenţiei de Securitate Naţională  (NSA) a  solicitat azil temporar în Rusia, unde e blocat de trei săptămâni pe aeroportul Şeremetievo din Moscova, relatează AFP.

”Poziţia noastră este că Snowden trebuie să fie expulzat şi trimis în SUA şi că el nu trebuie să fie autorizat să călătorească în continuare în străinătate, cu excepţia cazului în care el se întoarce în SUA”, a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Jay Carney.

Snowden ”nu este un militant pentru drepturile omului, nu este un disident. El este acuzat c-a dezvăluit informaţii clasificate. El este vizat de trei capete de acuzare şi, din aceste motive, el trebuie trimis în SUA”, a adăugat Carney în conferinţa sa de presă cotidiană.

Afirmând că Washingtonul n-a avut legături în cursul zilei de marţi cu Moscova, Carney a indicat însă că SUA au făcut cunoscută cererea lor Rusiei.

“Este o poziţie pe care noi am adoptat-o în conversaţiile cu ruşii şi alte guverne interesate de cazul Snowden”, a mai subliniat Carney.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus