Te afli aici: Acasa » Internațional » SUA nu sunt un mediator bun pentru Orientul Mijlociu, afirmă Ayatollahul Ali Khamenei

SUA nu sunt un mediator bun pentru Orientul Mijlociu, afirmă Ayatollahul Ali Khamenei

Ghidul suprem al Iranului, Ayatollahul Ali Khamenei, a criticat vineri SUA, afirmând că America nu este un bun mediator în negocierile de pace pentru Orientul Mijlociu deoarece întotdeauna este de partea Israelului, relatează Associated Press.Khamenei a argumentat că rezultatele oricăror convorbiri mediate de SUA îi vor dezavantaja pe palestinieni, aceştia fiind forţaţi să “renunţe la drepturile lor şi ocupantul va fi încurajat”. “SUA nu sunt un mediator real, sunt de partea sioniştilor”, a susţinut Khamenei, în cursul unei ceremonii religioase care  marchează începerea în Iran a sărbătorii Eid al-Fitr, la încheierea Ramadanului.

Declaraţiile făcute de Ayatollahul Ali Khamenei survin înaintea unei a doua runde de negocieri israeliano-palestiniene ce va avea loc săptămâna viitoare sub medierea SUA. După trei ani de blocaj şi peste şase decenii de conflict istoric, negociatorul israelian Tzipi Livni şi cel palestinian Saëb Erakat au reluat la 29 şi 30 iulie la Washington dialogul direct, sub auspiciile secretarului de stat american, John Kerry. Negocierile israeliano-palestiniene vor continua la 14 august la Ierusalim, apoi la Ierihon, în Cisiordania.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus