Te afli aici: Acasa » Internațional » SUA pregateste o interventie militara in Siria “Asteptam semnalul presedintelui”

SUA pregateste o interventie militara in Siria “Asteptam semnalul presedintelui”

Preşedintele american Barack Obama analizează posibilitatea unui atac împotriva Siriei, susţine marţi ziarul american The New York Times, în contextul în care occidentalii discută o eventuală intervenţie, după presupusul atac chimic de la 21 august, care a avut loc în apropierea Damascului, relatează AFP.

În opinia secretarului american de Stat John Kerry, acest atac, nu ar dura mai mult de două zile şi ar permite Statelor Unite să evite o implicare mai mare în războiul civil care se desfăşoară în Siria începând din martie 2011, scrie cotidianul Washington Post, citind oficiali din cadrul administraţiei americane.

Ar putea fi vorba de atacuri cu rachete de croazieră, lansate de navele americane din largul Mării Mediterane spre anumite ţinte militare siriene, consemnează cotidianul, citând surse din cadrul administraţiei americane.

Oficiali din cadrul serviciilor secrete americane vor comunica în următoarele zile mai multe informaţii referitoare la presupusul atac chimic din 21 august, soldat cu sute de morţi  care a avut loc în apropiere de Damasc şi de comiterea căruia a fost acuzat regimul sirian.

Washingtonul negociază cu marile capitale occidentale eventualitataea întreprinderii unor acţiuni militare, dar există puţine speranţe de a obţine undă verde din partea Consiliului de Securitate al ONU, datorită opoziţiei puternice a Rusiei, principalul aliat al Siriei.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus