Supermaraton Bekescsaba – Arad

 

În data de 03 iunie 2018, consulul general al României la Gyula, Florin Vasiloni, a participat la festivitatea de premiere a supermaratonului Bekescsaba – Arad. Supermaratonul, care a ajuns la cea de-a XXI- ediţie, s-a desfăşurat în zilele de  02 şi 03 iunie  2018.

Traseul de 200 km, din cele 2 zile de concurs, la categoriile alergare individuală, alergare în ștafetă, ciclism, a fost parcurs de un număr record de participanți, circa 1600 (din România şi Ungaria). Aceştia au fost sprijiniţi de cca. 250 însoțitori.

La startul competiţiei şi festivitatea de premiere de la Bekescsaba,  au participat numeroşi oficiali din judeţele Arad şi Bekes, printre care Levente Bognar, viceprimarul Aradului, Peter Szarvas, primarul oraşului Bekescsaba, Kiss Tibor,  viceprimar, Herceg Tamas, deputat ungar,  Tiberiu Juhasz, preşedintele Autoguvernării Româneşti din Bekescsaba, consilieri locali şi judeţeni din cele două judeţe. Consulul general  român a înmânat premiile câştigătorilor concursurilor sportive.
Consulul general Florin Vasiloni, a participat de asemenea la manifestările organizate cu ocazia Zilei  Românilor de Pretutindeni la Chitighaz (Ketegyhaza).   Chitighaz este o localitate din județul Bekes, cu veche tradiție românească.

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.