Te afli aici: Acasa » Internațional » Surpriza in finala concursului Eurovision

Surpriza in finala concursului Eurovision

Finala concursului muzical Eurovision, desfășurată în Danemarca, a venit cu mari surprize pentru cele 26 de țări care au trecut zilele trecute de semifinală.

Unul dintre cele mai populare concursuri din lume, ajuns la cea de-a 59-a ediție, a adus trofeul Austriei, care va organiza anul viitor următoarea ediție.

După 35 de țări care și-au exprimat voturile, a fost clar pentru toată lumea că „femeia cu barbă” a câștigat marele premiu.

„Această seară este dedicată tuturor celor care cred într-un viitor de pace și libertate”, au fost primele cuvinte ale reprezentantei Austriei, Conchita Wurst.

Piesa „Rise like a phoenix”(Ridică-te ca o pasăre Phoenix) a fost pe placul europenilor, care i-au oferit un total de 290 de puncte. Pe locul al doilea s-a clasat Olanda, cu 238 de puncte, iar Suedia pe locul al treilea, cu 218 puncte.

România a obținut 72 de puncte și a obținut numărul maxim de voturi, 12, numai din partea Republicii Moldova. Paula și Ovi nu au reușit să obțină anul acesta decât locul al 12-lea, deși au avut un început promițător în semifinala de joi seara.

Voturile geopolitice s-au putut observa, pe alocuri, și de această dată, iar una dintre marile dezamăgiri a fost reprezentată de către Ungaria care nu a dat nici un vot României, deși concurentul lor a primit 10 puncte din partea românilor.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus