Te afli aici: Acasa » Internațional » Turcia considera antidemocratica destituirea lui Mohamed Morsi

Turcia considera antidemocratica destituirea lui Mohamed Morsi

Turcia a calificat joi drept antidemocratică destituirea de către armata egipteană a preşedintelui Mohamed Morsi şi a făcut apel la eliberarea sa fără întârziere, transmite AFP.

“Schimbarea de putere din Egipt nu este rezultatul voinţei poporului. Nu se înscrie în respectarea democraţiei şi a legii”, a declarat la Ankara vicepremierul Recep Bozdag.

“În toate ţările democratice, alegerile sunt singurul mijloc de instalare la putere. Această situaţie este inacceptabilă”, a subliniat vicepremierul turc, care şi-a exprimat speranţa că “Egiptul se va întoarce la democraţie, la o structură în care să triumfe voinţa poporului”.

Mohamed Morsi, primul preşedinte ales în mod democratic cu un an în urmă, a fost înlăturat miercuri de la putere de către armată, iar noile autorităţi au lansat 300 de mandate de arestare împotriva membrilor mişcării Fraţii Musulmani, din rândurile căreia provenea preşedintele.

Guvernul islamo-conservator turc, aflat la putere de peste 10 ani la Ankara, a fost un sprijin important pentru Morsi şi Fraţii Musulmani.

Şi şeful diplomaţiei turce, Ahmet Davutoglu, a denunţat în faţa presei de la Istanbul intervenţia “ilegală” a armatei din Egipt.

“Această intervenţie nu trebuie să umbrească progresele democratice ale revoluţiei de la 25 ianuarie’”2011 din Egipt, a subliniatacesta.

Ministrul turc de externe a cerut noii administraţii egiptene să-i pună în libertate în cel mai scurt timp pe preşedintele destituit şi pe colaboratorii săi.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus