Te afli aici: Acasa » Internațional » Turcia trimite o nota diplomatica Siriei, dupa ce aceasta a doborat un avion militar turc

Turcia trimite o nota diplomatica Siriei, dupa ce aceasta a doborat un avion militar turc

Turcia trimite o nota diplomatica Siriei, dupa ce aceasta a doborat un avion militar turc

Turcia a trimis duminică o notă diplomatică Siriei în urma doborârii unui avion militar turc deasupra Mediteranei în cursul zilei de vineri, au anunţat surse diplomatice citate de agenţiile Anadolu şi Reuters.

Ministrul turc de externe, Ahmet Davutoglu, a declarat că avionul a fost doborât de Siria în spaţiul aerian internaţional, la o distanţă de 13 mile de spaţiul aerian sirian. El a precizat că avionul nu avea armament la bord şi desfăşura o misiune de antrenament pentru testarea sistemului radar naţional, neavând nicio misiune legată de Siria. Davutoglu a recunoscut că avionul turc a intrat pentru scurt timp în spaţiul aerian al Siriei, dar a fost doborât la circa 15 minute după ce a revenit în spaţiul aerian internaţional.

Vom lua fără nicio ezitare măsurile necesare ca urmare a doborâriii avionului turc de către Siria, a spus şeful diplomaţiei de la Ankara, fără să ofere mai multe detalii. Davutoglu a mai anunţat că a cerut convocarea Consiliul Atlanticului de Nord, care se va lua reuni marţi, în baza articolului 4 din Tratatul fondator al NATO, pentru a lua în discuţie acest incident.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus