Te afli aici: Acasa » Internațional » Uniunea Europeana saluta angajamentul Chinei cu privire la schimbarile climatice

Uniunea Europeana saluta angajamentul Chinei cu privire la schimbarile climatice

Uniunea Europeană a salutat miercuri, la Vilnius, angajamentul Chinei în lupta împotriva schimbărilor climatice, apreciind că această ţară, cel mai mare emiţător de gaze cu efect de seră din lume, este dispusă să coopereze în cadrul acestor eforturi comune, transmite France Presse.

UE este pregătită să îşi împărtăşească experienţa cu China, care şi-a sporit recent eforturile în lupta împotriva modificărilor climatice, a dat asigurări comisarul european pentru politici climatice Connie Hedegaard, la capătul unei reuniuni cu miniştrii europeni ai mediului.

“Vom pune mai ales accentul pe cooperarea specifică: cum procedăm noi cu sistemul de schimb de drepturi de emisie, cum putem ajuta la construirea unuia similar în China”, a declarat comisarul într-o conferinţă de presă. Această reuniune a miniştrilor UE la care a luat parte şi negociatorul chinez pentru probleme climatice, Xie Zhenhua, a fost “o etapă importantă”, a apreciat şi ministrul lituanian al mediului Valentinas Mazuronis.

Comunitatea internaţională şi-a propus drept obiectiv să ajungă la un acord global constrângător care să îi determine pe toţi poluatorii să îşi reducă emisiile de gaze cu efect de seră. Piaţa cotelor de emisie este principalul instrument financiar al politicii climatice a UE. Fiecare din cele 12.000 de entităţi industriale primesc o cotă anuală şi pot achiziţiona noi permise de poluare, consemnează AFP.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus