Te afli aici: Acasa » Internațional » Ziua Culturii Române la Gyula

Ziua Culturii Române la Gyula

 

Ziua de 15 ianuarie, ziua nașterii poetului Mihai Eminescu, este marcată, începând din 2011, în fiecare an, ca Ziua Culturii Române. Această zi a fost marcată şi la Gyula, de comunitatea românească din Ungaria, printr-o manifestare desfăşurată în sala “Centrului Cultural Românesc”, din cadrul Liceului “Nicolae Bălcescu” (LNB).
Manifestarea a cuprins un montaj literar, cu poezii din lirica eminesciană, susţinut de elevii ciclului gimnazial al şcolii şi o prelegere despre creaţia marelui poet, susţinută de către prof. dr. Florin Cioban (profesor la Universitatea “ELTE” Budapesta).
Cu această ocazie, în holul principal al şcolii a fost vernisată expoziția de artă fotografică “Dor de Eminescu”, prezentată de către prof. dr. Virgil Jireghie de la Universitatea de Vest “Vasile Goldiș” din Arad.
La manifestările la care au asistat sute de elevi şi profesori ai LNB, a participat şi consulul general al României la Gyula, ES Florin Trandafir Vasiloni. Au mai participat Tiberiu Juhasz, preşedintele Autoguvernării pe Ţară a Românilor din Ungaria (AŢRU); Maria Gurzău Csegledi, Directorul LNB; Delia Kovacs, redactor-şef al publicaţiei “Cronica”, alţi invitaţi

 

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus