„Ziua vârstnicilor” la Micherechi

Duminică, 29 septembrie 2019 în localitatea Micherechi (Mehkerek), unde trăieşte o importantă comunitate românească, s-a sărbătorit  „Ziua Vârstnicilor”, în prezenţa consulului general al României la Gyula, Florin Vasiloni.
Manifestarea a fost organizată de către Primăria din Micherechi, la Căminul Cultural „Gheorghe Dulău” din localitate. Diplomatul român a participat în prima parte a zilei la slujba religioasă oficiată la Biserica Ortodoxă Română din localitate.
Evenimentul a debutat cu salutarea participanţilor de către Margareta Tat, primarul localităţii, după care a continuat cu un program de poezii, povestiri în limba română, dansuri tradiţionale ale românilor din Ungaria şi un recital al artistei etno Lorenna, originară din Gherla.
La eveniment au participat sute de persoane, printre care Margareta Tat, primarul din Micherechi, Bertold Netea, viceprimarul din Micherechi, Tunde Ruja, directorul grădiniţei din Micherechi, pr. Visarion Tuderici, secretarul Episcopiei Ortodoxe Române a Ungariei, ş.a. După programul cultural, invitaţii au participat la o masă festivă.

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.