Te afli aici: Acasa » Lifestyle » Erotica » Diverse » Tinerii de azi ating maturitatea sexuală mult mai devreme

Tinerii de azi ating maturitatea sexuală mult mai devreme

Tinerii de azi ating maturitatea sexuală mult mai devreme

Deşi se maturizează mai repede, atât băieţii cât şi fetele tind să se căsătorească, să îşi aleagă o carieră sau să facă copii mai târziu.
Băieţii ating maturitatea sexuală mai devreme ca niciodată, arată un studiu recent citat de LiveScience. Potrivit acestuia, adolescenţii ating maturitatea cu 2,5 luni mai devreme decât în 1700. Să ai 18 ani acum e ca şi cum ai fi avut 22 în 1800, explică autorul cercetării, Joshua Goldstein.
În ceea ce priveşte fetele, se ştie deja că ele cresc mult mai repede decât strămoaşele lor. O serie de studii, bazate pe vârsta la care le vine menstruaţia sau li se dezvoltă sânii, au demonstrat că fetele ajung la pubertate mult mai devreme decât cele din secolele trecute.
La băieţi, în schimb, e mai dificil să măsori dezvoltarea colectivă. Sociologul Goldstein, de la Max Planck Institute, a analizat rata mortalităţii la adolescenţi, care este corelată cu vârful producţiei de testosteron. Explicaţia vine din faptul că testosteronul crescut induce în adolescenţi propensiunea către acţiuni riscante, pentru a-şi demonstra machismul.
Analizând astfel de date, până în 1750, cercetătorul a ajuns la concluzia că motivele pentru maturizarea precoce ar putea fi o mai bună nutriţie şi o gestionare mai bună a bolilor. Resursele sunt alocate, astfel, mai mult înspre maturizarea sexuală. Cu toate acestea, există un paradox: deşi se maturizează mai repede, atât băieţii cât şi fetele tind să se căsătorească, să îşi aleagă o carieră sau să facă copii mai târziu.
Fazele sociale se distanţează de cele biologice, spune Joshua Goldstein.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus