Te afli aici: Acasa » Lifestyle » Femina » Dragoste si sex » FEMINA / Femeile pun preţ pe bărbaţii cu voci grave

FEMINA / Femeile pun preţ pe bărbaţii cu voci grave

FEMINA / Femeile pun preţ pe bărbaţii cu voci grave

Femeile preferă bărbaţii cu voci grave deoarece îi reţin cu mai multă uşurinţă pe aceştia, este concluzia unui studiu efectuat de cercetătorii de la Universitate Aberdeen, din Scoţia, potrivit site-ului MaxiSciences. Se pare că femeile preferă vocile grave, adânci, cu inflexiuni baritonale şi nu pun prea mare preţ pe vocile masculine subţirele, acute. Potrivit cercetătorilor, memoria femeilor este influenţată de tipul vocii masculine pe care o aud chiar în alegerea partenerului de viaţă.

Cercetătorii britanici au efectuat două serii de teste pe un număr de o sută de femei. Experimentul a constat în prezentarea unor imagini de obiecte al căror nume a fost simultan pronunţat de o voce electronică care imita tonalităţi masculine sau feminine şi apoi de voci reale de bărbaţi sau de femei. Rezultatul a fost că, în ambele cazuri, femeile preferă vocile masculine grave şi îşi amintesc de obiecte cu mai multă precizie când sunt prezentate de posesorii unor astfel de voci. Cercetările noastre arată că memoria femeilor este mai bună atunci când obiectele sunt prezentate de bărbaţi cu voci grave, afirmă conducătorul echipei de cercetători, David Smith.
Potrivit cercetătorilor, această sensibilitate a femeilor este rezultatul evoluţiei, care a modelat capacitatea lor de a-şi aminti informaţii asociate bărbaţilor întâlniţi, de a-i compara şi a le evalua comportamentul în contexte relaţionale diferite, iar vocea contează foarte mult.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus