Te afli aici: Acasa » Lifestyle » Femina » Femei de succes » FEMINA / Așa trebuie să arate o femeie de succes

FEMINA / Așa trebuie să arate o femeie de succes

FEMINA / Așa trebuie să arate o femeie de succes

Orice femeie își dorește să câștige cât mai mult și s-ar implica în cât mai multe proiecte și colaborări pentru a-și suplimenta veniturile. Se pare că nivelul câștigurilor nu depinde numai de cât de mult muncim. Pe baza unor statistici, jurnaliștii de la Huffington Post au realizat un portret-robot al femeii care are șansa să obțină mai mult decât celelalte. Și nu are nicio legătură cu volumul de muncă depus.
Așadar, cum trebuie să fie o femeie pentru a câștiga cât mai bine?
Probabil o cheamă Deborah. Potrivit unei analize realizate de LinkedIn printre profilurile executivilor, cele mai multe femei care ocupă această funcție se numesc, în ordinea frecvenței, Deborah, Sally, Debra, Cynthia și Carolyn.
S-a născut în Westlake, Texas. Mai mult de o treime dintre copiii care se nasc în familii înstărite ajung și ei, la rândul lor, să ducă o viață peste medie. În condițiile în care cel mai mare venit mediu pe cap de locuitor – 250.000 de dolari, se câștigă în Westlake, probabilitatea ca această zonă să dea cei mai înstăriți angajați este mai mare.
Este frumoasă. Femeile care sunt frumoase câștigă cu 5% mai mult față de cele care au o fizionomie comună, în timp ce femeile urâte sunt cu până la 9% mai prost plătite. Frumusețea, însă, se poate întoarce împotriva femeilor uneori, mai ales dacă acestea vor să se angajeze pe un job preponderent masculin, cum ar fi inginer sau finanțist.
Este stângace. S-a dovedit că cele care scriu cu mâna stângă câștigă mai mult cu 5% față de celelalte, dar această caracteristică este mai des întâlnită în cazul bărbaților.
Este nefumătoare. Câștigul net al nefumătorilor este cu 8.300 de dolari mai mare decât al celor care fumează mult și cu 2.000 de dolari peste cel al celor care fumează ocazional.
Are 29 de ani și este necăsătorită. Statisticile arată că femeile necăsătorite, care nu au copii și sunt sub 30 de ani câștigă cu 8-10 % mai mult decât colegii lor de muncă.
Este cel mai mare dintre copiii familiei. Primul născut într-o familie are mai multe șanse să aibă un venit anual cu șase cifre. Ultimii născuți abia dacă ajung la 100.000 de dolari pe an.
Are studii superioare Cu cât o femeie este mai educată, cu atât va caștiga mai mult. De exemplu, o femeie care are o diplomă de studii superioare câștigă, în medie, peste 4,4 milioane de dolari pe toată durata vieții, în timp ce una care are doar liceul va câștiga 1,2 milioane de dolari.
Este blondă. În Marea Britanie, de exemplu, blondele câștigă mai mult – 1.556 de dolari, decât brunetele sau roșcatele – 1.432 de dolari.
Este înaltă. Studiile au arătat că angajații înalți câștigă, în medie, cu 1.000 de dolari pe an mai mult decât cei mai mici de statură.
Este slabă. Femeile considerate slabe (cu 11 kilograme sub medie) câștigă cu 22.000 de dolari mai mult decât cele cu o greutate normală. O greutate cu 30 de kilograme peste medie se traduce printr-o reducere a salariului cu 7%.
Este sigură pe ea. Femeile care au o ușoară atitudine de agresivitate și sunt foarte încrezătoare în forțele proprii câștigă cu 5% mai mult decât cele care încearcă să fie drăguțe cu toată lumea.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus