Te afli aici: Acasa » Lifestyle » Femina » FEMINA / Kilogramele în minus reduc şansele femeilor de a avea copii

FEMINA / Kilogramele în minus reduc şansele femeilor de a avea copii

FEMINA / Kilogramele în minus reduc şansele femeilor de a avea copii

Prea puţine kilograme afectează mai mult fertilitatea decât câteva kilograme în plus. Un studiu din Statele Unite ale Americii dezvăluie că femeile prea slabe rămân mai greu însărcinate decât cele la care acul cântarului arată valori peste normal.
Specialistul Richard Sherbahn, de la Centrul pentru Fertilizare Avansată din Chicago, a declarat că atenţia pe care o oferim kilogramelor în plus face ca subponderabilitatea să fie puternic ignorată.
Problema este agravată de femeile cu “măsura zero”, echivalent al mărimilor 32-34 sau extra-small, care sunt puternic promovate pe podiumuri şi în revistele de modă şi frumuseţe. Astfel, imaginea femeii “şnur” are un impact negativ asupra comportamentului şi dorinţelor tinerelor fete.
În peste opt ani de activitate, doctorul Sherbahn a efectuat aproape 2.500 de fertilizări in vitro. În funcţie de greutatea corportală, femeile care au recurs la această modalitate de a rămâne însărcinate au fost împărţite în trei categorii: foarte slabe, normale şi obeze.
Aproximativ 50% din femeile cu greutate normală au reuşit să aibă copii. Şansele de reuşită a fertilizătii in vitro, în cazul femeilor obeze, a fost de 45%. În schimb, doar 34% din femeile foarte slabe au reuşit să procreeze. Cele din urmă aveau un indice de masă corporală (IMC) între 14 şi 18.
Specialistul de la Centrul pentru Fertilizare Avansată a recunoscut că existau deja studii care indicau că o femeile subponderale pot avea tentative eşuate de a rămâne însărcinate. El a conştientizat amploarea fenomenului abia după analizarea celor 2.500 de fertilizări in vitro efectuate.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus