Te afli aici: Acasa » Lifestyle » Femina » Ficatei cu bacon si cartofi

Ficatei cu bacon si cartofi

Ingrediente:

1 legatura patrunjel, tocat
4 felii de bacon, taiate fasii
2 mere, curatate de cotor, taiate felii
cateva frunze proaspete de salvie, tocate
650 g ficatei de pui, bine spalati si curatati
750 g cartofi
10 g unt
2 linguri ulei
2 cepe, taiate rondele
1 lingura otet din vin rosu
1 lingurita zahar
100 ml vin rosu
200 ml supa concentrata de pui

Mod de preparare:

1. Fierbe cartofii timp de 10-12 min. Asezoneaza-i cu sare si piper, adauga unt si patrunjel si zdrobeste-i usor. Da-i deoparte si pastreaza-i la cald.

2. Incinge 1 lingura ulei intr-o tigaie, pune baconul si prajeste 2-3 min pana devine crocant. Adauga ceapa si caleste-o 10 min. Adauga merele, jumatate din salvie, otetul si zaharul si fierbe 5 min pana se caramelizeaza putin. Mareste flacara si toarna vinul rosu, apoi supa concentrata de pui. Lasa sa fiarba 5 min, pana scade lichidul. Tine in continuare la foc mic.

3. Incinge uleiul ramas in tigaie. Pune ficateii, adauga restul de salvie, sare si piper si prajeste ficatul la foc iute 1-2 min, intorcandu-i. Serveste cu cartofi

Sursa: avantaje.ro

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus