Te afli aici: Acasa » Lifestyle » Femina » Frumusete » Machiajul duce la menopauze timpurii

Machiajul duce la menopauze timpurii

Substanţele chimice prezente în produsele de machiaj, ojă şi ambalaje alimentare provoacă menopauze precoce, avertizează cercetătorii. Rezultatele cercetărilor lor arată că la femeile care se expun unor doze ridicate menopauza poate interveni cu doi ani şi jumătate mai devreme decât la celelalte femei sau chiar mai devreme, relatează 7sur7.be.

Cercetătorii americani afirmă că aceste produse chimice perturbă sistemul de reproducere al femeilor, inclusiv ovarele, ducând la o menopauză timpurie. Dr Natalia Grindler de la Universitatea Washington din St Louis (Missouri) şi colegii săi au studiat nivelurile de ftalaţi din sânge şi urină la 5.700 de femei.

Cele care aveau cele mai mari cantităţi intraseră la menopauză de timpuriu, în medie cu 2,3 ani ani devreme decât celelalte. Vârsta medie pentru menopauză este 51 de ani. Dr Grindler afirmă însă că unele femei pot intra la menopauză cu 15 ani mai devreme, cam la 35 de ani. Menopauza precoce determină rate mai ridicate de accidente vasculare cerebrale, boli cardiace, probleme osoase şi hemoragii cerebrale fatale.

Dr Grindler a spus că nu se ştie încă de ce unele femei aveau niveluri mai ridicate de ftalaţi în sânge şi urină. ‘În acest stadiu există multe lucruri pe care nu le ştim, cercetările noastre se află încă în stadiu preliminar, însă primele rezultate sunt suficiente pentru a sugera că aceste produse au un efect negativ pe termen lung’, a spus cercetătoarea.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus