Te afli aici: Acasa » Lifestyle » Femina » Moda africana prin obiectivul lui Frédéric de la Chapelle

Moda africana prin obiectivul lui Frédéric de la Chapelle

Luni, 4 noiembrie,ora 18, va avea loc în organizarea Institutului francez din Timişoara de pe Bd. C.D. Loga nr. 46, vernisajul expoziţiei „Moda africană prin obiectivul lui Frédéric de Chapelle”.

Frédéric de La Chapelle s-a născut în 1959  la Angers. A urmat cursurile Academiei Grande Chaumière din Paris şi şi-a început activitatea profesională exersând diverse meserii în domeniile graficii şi comunicării. În 1995 realizează primul său reportaj de modă şi, doi ani mai târziu, prima sa expoziţie personală. Îşi va prezenta mai apoi lucrările în diferite galerii de artă precum L’Imprévu, Véga, Sixième Elément sau Sélect. De la Chapelle trăieşte, de altfel, între Paris şi Lomé şi parcurge continentul african punându-şi arta în slujba celor mai mari stilişti africani.

Fotografiile lui Frédéric de La Chapelle din această expoziţie au fost publicate în reviste africane de modă şi au fost realizate în Niger, Ghana, Senegal, Burkina Faso, Congo, Benin, Camerun, dar şi Guadalupe… sau Paris! Ele reprezintă expresia unei creativităţi debordante, având adesea ca sursă de inspiraţie o tradiţie repusă în valoare de creatori tineri şi talentaţi.

În completarea imaginilor, vor fi expuse de asemenea pânze (pareo) create de societatea HERITAGE, care, dupa cum o arată şi numele său, lucrează în spiritul relecturii tradiţiei. Aceste ţesături alături de imagini completează atmosfera continentului african.

Expoziţia va fi deschisă în perioada 4 –30 noiembrie iar accesul publicului este gratuit.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus