Te afli aici: Acasa » Lifestyle » Femina » Moda » Moda de sarbatori

Moda de sarbatori

Vestimentaţia este întotdeauna completată de atitudinea celui care o poartă, iar dincolo de tendinţe, importantă este „compatiblitatea” cu un obiect vestimentar. Acestea sunt regulile de bază pe care unul dintre cei mai în vogă designeri vestimentari din România ne recomandă să le urmăm atunci când vine vorba de alegerea hainelor.

Mirela Fraser, care creează haine pentru multe vedete autohtone, printre care Loredana, Corina, Elena Gheorghe, Giulia sau Alexandra Stan, spune că cel mai important este să te simţi bine în hainele alese, iar pentru asta trebuie să ţii cont de stilul personal şi să ai încredere în specialişti. „Nu am folosit niciodată acelaşi model la două persoane”, spune designerul care se apucă de lucru numai după ce ajunge să îşi cunoască, într-o oarecare măsură, clienţii. Potrivit Mirelei Fraser, stilul personal ni-l formăm în jurul vârstei de 20-25 de ani şi are legătură atât cu personalitatea noastră, cât şi cu activităţile care ne ocupă timpul (şi în funcţie de care ne alegem hainele).

Spuneţi „nu” roşului de Sărbători

De Sărbători, chiar dacă vrem să arătăm mai bine decât de obicei, nu trebuie să ieşim cu totul din zona sitilistică în care ne simţim bine, ne sfătuieşte specialistul. Pentru că de Crăciun suntem înconjuraţi de roşu şi combinaţii de roşu cu alb, unii dintre noi avem tendinţa să le folosim şi în vestimentaţie. Mirela Fraser recomandă să alegem roşul doar dacă este o culoare pe care o purtăm în mod frecvent şi ştim că ne avanjatează. În caz contrar ea ar putea avea un efect nedorit.

„Roşul este o culoare foarte frumoasă, pasională, dar este foarte puţin recomandată de stilişti şi designeri pentru că poate duce în frivolitate”, spune specialistul. „De sărbători eu n-aş recomanda pentru că te vei potrivi cu tot ce este în jurul tău”, adaugă ea. Dacă vrem totuşi să purtăm această culoare, este de preferat să fie o utilizare mai elegantă a ei. De exemplu, sub formă de dantelă, catifea, mătase sau paiete de dimensiuni mici, pe o rochie de tip bodycon, precizează designerul. Nu în ultimul rând putem opta pentru nuanţe mai plăcute de roşu, precum burgundy sau grena.

Se poartă negrul accesorizat

Pentru a fi la modă sezonul acesta ar trebui să purtăm negru, spune Mirela Fraser. „Negru pe o linie elegantă, dar cu accesorii puternice – coliere brăţări”, precizează designerul. Se mai poartă şi auriul care vine să accesorizeze negrul  – piese vestimentare negre cu broderii aurii sau chiar argintii. În aceeaşi vestimentaţie negrul poate fi combinat cu diverse culori, în funcţie de persoană, de trăsăturile corpului şi de scopul vestimentaţiei: de la roz aprins, pentru tinerele îndrăzneţe, la mov închis, pentru doamne mai în vârstă. Persoanele care nu agrează negrul pot opta pentru albastru închis, blueberry, despre care specialistul spune că se potriveşte cu atmosfera sărbătorilor de iarnă.

La capitolul linie vestimentară, există trei mari direcţii de care femeile ar trebui să ţină cont când îşi aleg hainele de sărbători: direcţia casual-cocktail (rochie bodycon, materiale pe lângă corp, negru cu elemente de broderie), direcţia elegantă – stilul anilor ’60 (rochii cu volum în partea de jos şi cu umerii goi, bijuterii impunătoare) –  şi, nu în ultimul rând, direcţia club (vestimentaţii din două piese – fustă şi bluză cu zone de transparenţă (din mesh, de exemplu care subliniază feminitatea).

Creativitate în vestimentaţia masculină

Pentru că nici bărbaţii nu ar trebui să îşi neglijeze aspectul exterior, Mirela Fraser face şi câteva recomandări vizavi de vestimentaţia masculină de sărbători. Pentru evenimentele unde vor să fie eleganţi, domnii pot alege un costum slim fit cu cămaşă colorată şi cravată elegantă (se poartă culorile închise) sau un smoching cu un papion mai creativ (din piele, catifea sau mătase) pentru evenimentele nocturne. O vestimentaţie casual ar putea conţine o maletă deosebită şi un sacou mai neobişnuit (cu tăieturi sau ţesături neobişnuite), pentru că, spune designerul, bărbaţii sunt atraşi de inovaţie.

 

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus