Te afli aici: Acasa » Lifestyle » Gastronomie » 5 trucuri cu zatul de la cafea

5 trucuri cu zatul de la cafea

Deși, la prima vedere pare a fi total nefolositor, zațul de cafea poate fi întrebuințat în bucătărie și în igiena personală, iar cei care s-au săturat de chimicale, știu cât poate fi de util.
Iată câteva dintre ele întrebuințări:

1.Îngrășământ pentru flori

Zațul de  cafea este extrem de benefic pentru plantele dumneavoastră, deoarece conține nutrienți naturali ca azot, potasiu, calciu, magneziu și sulf. Este recomandat să fie folosit ca îngrășământ pentru plantele care iubesc aciditatea în sol ca azaleele, cameliile sau trandafirii. Și ciupercile cresc foarte bine dacă e folosit zaț ca îngrășământ.

2.Alungă dăunătorii și ține la distanță pisicile și puricii

Dacă nu vreți melci și furnici în grădina dumneavoastră, presărați puțin zaț pe pământ. Nici pisicile nu sunt înnebunite după mirosul de cafea, așa că nu își vor face nevoile printre florile dumneavoastră. Dacă aveți un cățel care are purici, puneți în apa în care îl spălați puțin zaț de cafea, iar puricii vor fugi de pe pielea cățelului.

3.Zațul spală grăsimea și repară zgârieturile de pe mobilă

Aveți vase de spălat și detergentul nu face față grăsimii depusă pe ele, folosiți zaț de cafea pentru a îndepărta ușor grăsimea. De asemenea, zgârieturile de pe mobila de lemn pot fi acoperite cu zaț, iar pentru o mobilă fără praf, ștergeți-o cu cafea, iar praful se va așeza mai greu.

4. Dezodorizează frigiderul
Pe piață există numeroase soluții pentru a îndepărta mirosul neplăcut din frigider. Dar, cea mai bună soluție este să lăsați în frigider zaț de cafea, într-un pahar, iar în câteva ore, mirosul neplăcut dispare. Și oțetul sau bicarbonatul de sodiu sunt eficiente pentru această problemă.

5. Zațul, bun în cosmetică

Zațul de cafea este bun pentru exfolierea pielii. O dată pe săptămână, se poate exfolia pielea de pe corp și de pe față, folosind zaț de cafea. Tenul devine mai curat și fără sebum. Dacă vi se pare că aveți celulită, tot zațul de cafea este bun pentru a o trata, apoi pentru a o preveni.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus