Gulas unguresc

Ingrediente:

500 g de carne de porc
200 g de untura sau ulei
1 lingurita boia dulce
1 varf de lingurita boia iute
4 cepe mari
3 rosii
1 catel de usturoi
1 morcov
1 kg cartofi
100 g smantana
1 lingurita zahar
1 litru apa
frunze de patrunjel, sare, piper

Modul de preparare

Preferabil la gulaș este carnea de porc impanata cu grasime, aceasta fiind mai frageda si mai gustoasa. De asemenea, pentru a fi mai gustos, gulasul se prepara cu untura sau cu ulei.
Se topeste untura intr-o cratita mare, se pune carnea taiata in bucatele si se lasa sa se rumeneasca. Cand au ajuns de culoare aramie, se scot si se tin la cald.
In untura ramasa se pune ceapa taiata marunt. Cand a devenit aurie, se adauga usturoiul tocat marunt, morcovul ras, rosiile taiate si carnea. Se adauga boia, sare, piper, zahar si se toarna apa fierbinte cat sa acopere bucatile de carne.
Cratita cu gulas se lasa sa fiarba la foc mic pana ce carnea este aproape fiartă. Se adaugă la gulas cartofii taiati bucati si, daca este necesar, se completeaza cu apa fierbinte sosul. Gulasul este gata cand au fiert cartofii – se incearca, folosind o furculita.
Gulasul se serveste cu smantana si patrunjel verde. Daca doriti gulasul mai picant adaugați mai mult piper si boia iute, sau ardei iute tocat marunt.

Poftă bună!

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.