Timp de preparare:
30 minute (complexitate redusă)
Ingrediente:
Pentru 4 persoane:
4 escalopuri de curcan, puțin bătute,
20 grame de unt,
50 ml vin alb,
4 linguri de smîntînă,
sare, piper, scorțișoară,după gust,
1 buchețel mic de pătrunjel tocat.
Mod de preparare:
Se tăie escalopul de pui în fisiute de cca 6 cm lungime și 1-1,5 cm lățime. Acestea sînt „goujaunnette”-le propriu-zise. Ele se perpelesc în untul topit și încins, la foc viu, 3 minute pe o parte, 3 pe cealaltă, iar la sfîrșit le asezonam cu sare ,piper și un pic de scorțișoară, după cum ne place. Le scoatem din tigaie și le rezervăm la cald. Aadaugam în tigaie vinul și deglasam tigaia de resturile de carne lipite,ajutindu-ne de o spatulă, după care adăugăm și smîntînă. Lăsăm să fiarbă totul la foc mediu, 3 minute, după care adăugăm iar carnea în tigaie, asezonam încă o data dacă este nevoie, adăugăm și pătrunjelul tocat și mai fierbem încă 2 minute.
Garnitură este simplă, un buchet de broccoli, desfăcut în buchetele mici, opărit 3 minute în apa clocotită cu sare, clătit cu apa rece și scurs, însoțit de orez cu bob lung alb fiert, simplu. În jumătate de oră aveți prînzul pe masă și sper să va și placă.
POFTA BUNA !!!