GASTRONOMIE / Friptură de vită cu vinete

Ingrediente:
800 g-1 kg mușchi sau pulpă de vită
100 ml ulei
2 vinete
500 g cartofi
50 g unt
1-2 lingurițe de boia dulce
3 ardei grași colorați
2 linguri de bulion
condimente: sare și piper
Mod de preparare:
Începem prin a curăţa cartofii şi a-i tăia cuburi, după care îi punem la fiert cu o linguriţă de sare.
Primul pas pentru a pregăti delicioasa friptură de vită este să spălam bine carnea de vită, după care o tăiem bucăți mari si să o punem la înăbușit în ulei cu sare, piper şi boia dulce.
Între timp, încingem grătarul și punem legumele pe el. Ardeii îi tăiem în jumate și vinetele le feliem subțire. Când carnea este gata, tocăm ardeiul copt pe grătar și îl adăugăm peste, după care adăugăm bulionul.
Amestecăm şi mai lăsăm pe aragaz cca 5 minute.
Cartofii fierţi îi amestecăm cu 50 g unt. Servim friptura de vită cât încă mai este caldă alături de cartofii cu unt și vinetele la grătar.
POFTĂ BUNĂ !!!
Articole din aceeasi categorie
Lasati un comentariu
You must be logged in to post a comment.