Te afli aici: Acasa » Lifestyle » Gastronomie » GASTRONOMIE / Friptură de vită cu vinete

GASTRONOMIE / Friptură de vită cu vinete

GASTRONOMIE / Friptură de vită cu vinete

Ingrediente:

800 g-1 kg mușchi sau pulpă de vită

100 ml ulei

2 vinete

500 g cartofi

50 g unt

1-2 lingurițe de boia dulce

3 ardei grași colorați

2 linguri de bulion

condimente: sare și piper

 

Mod de preparare:

 

Începem prin a curăţa cartofii şi a-i tăia cuburi, după care îi punem la fiert cu o linguriţă de sare.

Primul pas pentru a pregăti delicioasa friptură de vită este să spălam bine carnea de vită, după care o tăiem bucăți mari si să o punem la înăbușit în ulei cu sare, piper şi boia dulce.

Între timp, încingem grătarul și punem legumele pe el. Ardeii îi tăiem în jumate și vinetele le feliem subțire. Când carnea este gata, tocăm ardeiul copt pe grătar și îl adăugăm peste, după care adăugăm bulionul.

Amestecăm şi mai lăsăm pe aragaz cca 5 minute.

 

Cartofii fierţi îi amestecăm cu 50 g unt. Servim friptura de vită cât încă mai este caldă alături de cartofii cu unt și vinetele la grătar.

 

POFTĂ BUNĂ !!!

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus