GASTRONOMIE / Lasagna cu ciuperci

Ingredinete pentru 4 porţii :

16 fâșii de lasagna

1 cutie de ciuperci

2 linguri măsline fără sâmburi

500 ml lapte

5 linguri de făină

2 roșii (200 ml roșii în bulion)

1 morcov

1 ceapă

1 legătură pătrunjel

1 ardei gras roșu (kapia)

100 g unt

200 ml smântâna

sare, piper după gust

 

Sosul Bechamel :

Într-o cratiţă  punem la topit 70 g unt, adăugăm făină, amestecăm puțin cu un tel sub formă de pară și încorporăm aproape imediat laptele clocotit. După ce omogenizăm bine sosul îl lăsăm să se răcească.

Scurgem ciupercile de zeamă și le punem într-un blender, împeuna cu morcovul curățat și feliat. Mixam 4-5 secunde că să nu fie prea mărunte. Punem la călit în untul rămas ceapă curățată și tocată, iar după 2-3 minute adăugăm ciupercile și morcovul din blender. După 5-6 minute adăugăm verdeață tocată, măslinele tăiate feliuțe și roșiile curățate de pielița și mixate (sau roșiile în bulion). Adăugăm 150 ml apa și lăsăm să fiarbă la foc mic până scade bine.

Adăugăm smântâna în sosul bechamel, sare și piper după gust și dregem gustul ciupercilor. Acum că sunt toate pregătite, începem să montăm lasagna. Într-un vas termorezistent, uns cu puțin unt (sau ulei), așezam un strat subțire de sos, patru fâșii de lasagna, din nou sos bechamel, 1/4 din compoziția de ciuperci și continuăm cu lasagna, sos, ciuperci și tot așa, de trei ori și incheuem cu lasagna și sos bechamel.

Decoram cu fâșii și felii de ardei roșu, verdeață și măsline. Dăm vasul, acoperit cu capac, la cuptorul preîncălzit, la foc mediu 30 de minute. Luăm apoi capacul și mai lăsăm lasagna la cuptor încă 10-15 minute, să prindă un pic de culoare.

După ce am scos-o din cuptor, o lăsăm să se răcorească cam 15 minute, putem să o porționăm și să o punem pe farfurii.

 

 

POFTĂ BUNĂ !!!

 

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.