GASTRONOMIE / Lemon Chicken

Ingrediente:

1 kg piept de pui fără os și pieliță

2 linguri de sos de soia

1/2 linguriță de sare

2-3 ouă (depinde de mărimea lor)

4 lingurițe de amidon alimentar

1/2 linguriță de praf de copt

piper alb după gust

ulei pentru prăjit

25 ml miere

250 ml supă de pui

1 1/2 lingură amidon alimentar

2 linguri suc de lămâie

3/4 – 1 linguriță de sare

3 felii lămâie

2 linguri ulei

șofran (opțional)

 

Mod de preparare:

 

Se spală, se curăță de oase și se scoate pielea de pe pieptul de pui. Se taie bucățele. Se amestecă cele 2 linguri de sos de soia cu 1/2 linguriță de sare, se pune puiul într-o pungă, se toarnă amestecul de soia peste pui, se da la frigider pentru jumătate de oră.

 

Între timp se pregătesc celelalte. Ouăle se sparg se amestecă cu 4 lingurițe de amidon și praful de copt precum și cu piperul (de preferat alb). Apoi în alt vas se amestecă mierea cu 1 1/2 lingură amidon, sucul de lămâie, 1 linguriță sare și apoi se adaugă supă de pui. Se pun cele 3 felii de lămâie în amestec și se lasă deoparte.

 

Se scoate puiul din frigider, se pune în vasul cu amestecul de ou, se acoperă bine pe toate părțile.

 

Între timp avem pus pe foc, o tigaie cu ulei (să fie mai mult). Se prăjesc bucățele de pui pe ambele părți (se prăjesc pe rând), se scot pe șervețele absorbante apoi se pun într-un vas.

 

În altă tigaie se pun cele 2 linguri de ulei, se înfierbântă pe foc și se adaugă sosul de lămâie peste ulei. Se amestecă mereu până ce sosul își schimbă consistența (se îngroașă și devine că o miere). Se ia de pe foc, se scot lămâile și sosul se toarnă peste puiul prăjit.

 

Se amestecă bine ca să se acopere carnea pe toate părțile și se servește cald peste un pat de orez fiert și broccoli.

Timp Preparare: 1 h

Complexitate: redusă

 

 

POFTĂ BUNĂ !!!

 

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.