GASTRONOMIE / Piept de pui cu cremă cheddar

Timp de preparare:
40 minute (complexitate redusă)
Ingrediente:
4 piepți pui/8 copănele
Un ardei gras roșu și unul galben
2 ardei iuți
O ceapă
2 căței usturoi
O cană brânză cheddar rasă
2 linguri ulei
3 linguri făină
O lingură unt
O cană și jumătate lapte
Jumătate linguriță pudră muștar
Un praf de nucșoară
Mod de preparare:
Încingeți cuptorul la 175 grade. Îndepărtați semințele ardeilor iuți și tocați mărunt. Tăiați ceapa în jumătate apoi felii subțiri. Tăiați ardeii grași rondele. Căliți într-o tigaie cu 2 linguri ulei, legumele împreună cu un cățel de usturoi pisat, timp de 5 minute, sau până se înmoaie ardeii grași.
Puneți pieptii de pui tăiați fâșii într-o tavă, asezonati bine. Aranjați legumele peste pui și coaceți 20 de minute.
Amestecați într-un bol făină cu praful de muștar.
Într-o tigaie încingeți untul, adăugați un cățel de usturoi pisat și după câteva secunde, puneți făina și praful de muștar și amestecați 2 minute.
Turnați laptele și amestecat foarte bine. Asezonati cu o jumătate linguriță de sare și piper. Adăugați nucșoară. Amestecați foarte bine timp de 2 minute, apoi adăugați brânză și amestecați până se îngroașă și dă în clocot.
Puneți acest sos peste pui și coaceți la 230 de grade pentru 10 minute.
POFTĂ BUNĂ !!!
Articole din aceeasi categorie
Lasati un comentariu
You must be logged in to post a comment.