Timp de preparare:
1 oră și 30 minute (complexitate medie)
Ingrediente:
1 pui tăiat bucăți
700 gr ardei grași, roșii, galbeni și verzi
3 căței de usturoi
1 kg de roșii decojite
1 pahar de vin alb
1 felie de suncă (Bayonne/de Parma)
75 g unt
verdeață (pătrunjel, leuștean, rozmarin)
4 linguri ulei de măsline
un praf de cuișoare
sare, piper
Mod de preparare:
Puneți într-o tigaie 4 linguri de ulei, căliți ceapă și usturoiul, apoi adăugați praful de cuișoare.
Lăsați-le să se prăjească timp de 5 minute, până când ceapa capătă o culoare aurie. Adăugați sare, roșiile și ardeii tăiați bucățele. Puneți capacul și lăsați pe foc mic 20 de minute.
Se prăjește separat puiul în unt și șuncă tăiată cubulețe. Adăugați sare și piper după gust. Bucățile de pui trebuie să se rumenească pe toate părțile.
Puneți să fiarbă împreună cele două compoziții. Adăugați verdeață tocată și vinul alb, acoperiți cu un capac și lăsați pe foc mic încă 30 de minute.
Se servește caldă, împreună cu legumele și sosul în care s-a făcut. Decorați cu verdeață.
Eu am servit-o cu ardei copți.
Poftă bună.