Timp de preparare:
35 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
opt felii medii de file de pui
1/2 linguriţă sare de mare
1/4 linguriţă piper negru
o lingură de unt plus alte 2 linguriţe de unt
125 g ceapă albă tăiată fin
250 ml de cidru dulce
Mod de preparare:
Se preîncălzeşte cuptorul (la 200 grade Celsius). Se asezonează carnea de pui cu sare si piper. Într-o tigaie mare preîncălzită se topeşte o lingură de unt în care se rumeneşte puiul, trei minute pe fiecare parte. Apoi se mută bucăţile de carne într-o tavă potrivită pentru a sta în cuptor.
În aceeaşi tigaie se topesc două linguriţe de unt în care se căleşte ceapa timp de cinci minute, la foc mediu. Se adaugă cidrul şi se mai fierbe sosul încă patru minute, amestecând continuu (sosul trebuie să fie gros). Am simtit nevoia de o micuta garnitura si am taiat in doua, pe lungime, trei morcoviori pe care i-am lasat sa fiarba in sosul de cidru. Am pus morcovii langa carne si am mixat sosul 2-3 secunde ca fie mai grosut.
Se toarnă sosul peste bucăţile de pui rumenit şi se pune la cuptor, neacoperit timp de 10-15 minute.
Daca nu aveti cidru, puteti folosi un suc de mere cu putin otet balsamic. Va fi nemaipomenit, oricum la fierbere dispare alcoolul din cidru, ramane doar savoarea.
Nu ma asteptam la o asemenea aroma.
POFTĂ BUNĂ !!!