GASTRONOMIE / Pui tandoori cu curry de legume

Ingrediente tandori chicken:
– 500 gr de piept de pui
– 2 linguri de pudră tandoori (scorțișoară, coriandru, chimion, cuișoare, usturoi pudră, ghimbir pudră, boia iute, boia dulce, sare)
– 150 ml iaurt sau iaurt amestecat cu smântână
– 2 linguri ulei
– 1 linguriță de suc de lămâie
– sare după gust
Curry cu legume:
– 100 gr orez sălbatic
– 100 gr morcov
– 100 gr mazăre
– 100 mazăre
– 1 litru de apă
– 500 gr zeamă supă groasă de legume
– 1 linguriță lămâie
– câte 1 linguriță rasă din turmeric,chimen măcinat,coriandru măcinat, boia dulce
– 30 gr nucă de cocos rasă
– 1 jumate linguriță de boia iute
– 2 lingurițe rădăcină proaspătă de ghimbir tocată mărunt
– 1 cățel de usturoi
– 2 linguri de ulei
– 1 ceapă mare
– 1 linguriță coriandru
Mod de preparare:
Pui tandoori cu curry de legume este o specialitate indiană foarte îndrăgită. Secretul acestei rețete cu pui sunt condimentele.
Înainte de a va apucă de orice, porniți cuptorul. Apoi bucățile spălate de pui le uscați bine și le puneți într-un castron cu zeamă de lămâie.Le ungeți apoi bine cu pudra tandoori și sare după care puneți peste iaurt.
Așezați bucățile de pui într-o tavă unsă și dați 20 de minute la cuptor.
Pentru curry se curăță și se taie bucățele morcovul,prazul și ceapa. Puneți apoi ecapa la călit. Când începe să se rumenească puneți usturoiul și ghimbirul și se prăjesc 2 minute, amestecând continuu. Puneți apoi morcovul, mazărea și prazul, boiaua iute, turmericul, chimenul, coriandrul, boiaua dulce, și se prăjesc toate la foc mic 3 minute. Se adaugă orezul spălat și scurs în prealabil. Adăugăm supă de legume, sucul de lămâie și nucă de cocos. Se dă în câteva clocote, apoi punem vasul la cuptor până când orezul absoarbe toată zeama.
POFTĂ BUNĂ !!!
Articole din aceeasi categorie
Lasati un comentariu
You must be logged in to post a comment.