GASTRONOMIE / Pulpă de curcan la cuptor

Timp de preparare:

2 ore și 30 minute (complexitate redusă)

 

Ingrediente:

1,5 kilograme pulpă de curcan

2 linguri muștar cu boabe

5 căței de usturoi

50 g bacon/slănină

2 crenguțe de rozmarin

5-6 linguri ulei de măsline

170 ml vin alb demisec

sare

piper

 

Mod de preparare:

Încingem cuptorul la 180°C. Pulpele de curcan spălate și curățate, le frecăm cu muștarul cu boabe, le condimentăm cu sare și piper și le punem într-un vas termorezistent. Vom pune slănină, rozmarinul și usturoiul tăiat în bucăți mai mari peste pulpe, dar și în vas. Turnăm uleiul și vinul, acoperim vasul cu o folie de staniol și îl dăm pentru o oră la cutor.

După această oră crestăm cu un cuțit cu lamă foarte ascuțită și introducem bucățele de usturoi care au început să se coacă, bacon (slănină) și rozamrin. Acoperim iar cu folie și dăm înapoi la cuptor, pentru încă o oră, chiar o oră și 15 minute- în funcie de cât este de mare pulpa de curcan. După acest interval scoatem folia și lăsăm se rumenească.

 

Servim cu garnitură de cartofi sau orice altă garnitură, însoțite de o salată verde.

 

Poftă bună!!!

 

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.