GASTRONOMIE / Tocaniţă de vinete

Ingrediente

2 vinete de mărime mijlocie, 3 cepe, 2 morcovi, 5 căței de usturoi, 3 roșii, 3 ardei, 2 ling ulei, sare, verdeață

 

Mod de preparare

Legumele se curată și se spăla.

Vinețele se curată de coajă și se tăie bucățele mici mici.

Acestea se întroduc în apa clocotită timp de 5 minute, apoi se scrug și se storc (apa fiind toxică).

Ceapă se tăie fideluta, ardeii felii subțiri, roșiile și morcovii rondele și usturoiul se pisează.

Se pun la călit într-o cratiță ceapă, ardeii și usturoiul iar după 2-3 minute se adaugă vinețele și roșiile.

Se înăbușe câteva minute, se amestecă și se toarnă apoi apa clocotită peste legume, cât să le acopere cu 2-3 cm.

Se lasă să fiarbă la foc mic 15 minute.

La sfârșit se condimentează și se presară cu verdeață tocată mărunt.

 

 

 

 

POFTĂ BUNĂ !!!

 

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.