GASTRONOMIE/Cozonac cu îngheţată

Ingrediente: cozonac, îngheţată, esenţă de vanilie, ou, drojdie uscată, făină de grâu, zahăr, baie de ulei (2 l).
Mod de preparare: Cozonacul se taie felii nici prea groase nici prea subţiri, se stropesc cu esenţă de vanile diluată cu apă. Se ia câte o lingură de îngheţată şi se pune pe felia de cozonac care se strânge foarte bine în mână încât să nu se desfacă şi se face ca o sferă (ca o bilă), apoi se pun într-o pungă de celofan. Se dau la congelator la temperatură foarte scăzută -35 grade (de preferat), apoi, din faină, drojdie, ou, zahăr, se face un fel de sos bechamel (puţin mai gros decât aluatul de clătite). După ce au ângheţat bine (sferele), se scot, se ia câte una, se dă prin acel sos bechamel şi se pune în baia de ulei în prealabil încinsă foarte bine, se rumeneste, se scoate pe o farfurie, se pudrează cu zahăr pudră vanilat şi deasupra, pe o jumătate, se toarnă toping de ciocolată şi pe cealaltă jumătate toping de căpşuni.
Mod de servire: Se serveşte fierbinte. Poftă bună!
Articole din aceeasi categorie
Comentarii (2)
Lasati un comentariu
You must be logged in to post a comment.
Liana
Suna bine, dar mi se pare mai simplu sa imi iau o inghetata cu gust de cozonac de la Napoca:P
Daniela Florian
Daca gasesti, vreau si eu una, te rog!:))