GASTRONOMIE/Orez cu cârnăciori, şuncă şi ton

Ingrediente:
4 ceşti orez fiert, 4 linguri untură, 6 buc. cârnăciori, 200 g şunca, 2 ouă, 1 ceapă, 100 g ton, ciuperci, ceapă verde
Mod de preparare
Se fierbe orezul în apă sărată cu câteva ore înainte de pregătirea mâncării. După ce a fiert, se scurge şi se spală cu apă rece. Cârnăciorii, şunca, ciupercile şi ceapa se taie felii subţiri şi se prăjesc uşor în untură. Se adaugă puţină apă caldă şi se lasă cratiţa la foc mic, să fiarbă în câteva clocote. După ce sosul a scăzut, se adaugă orezul (încălzit în prealabil), tonul rupt în fâşii mărunte şi ouăle bătute ca pentru omletă. Se amestecă încet, lăsând cratiţa pe foc foarte puţin timp, până ce compoziţia devine omogenă.
Mod de servire
Preparatul se serveşte cu ceapă verde.
Poftă bună!
Articole din aceeasi categorie
Lasati un comentariu
You must be logged in to post a comment.