Ingrediente:
Blat: 6 oua, 6 linguri de zahăr, 150 g nuci prăjite și măcinate, 2 linguri de făină, praf de copt praf de vanilie.
Crema: unt, 200 g zahăr, 150 g nucă prăjită și măcinată, 2 linguri de ness, 2 gălbenușuri.
Preparare:
Se bat spumă albușurile, apoi se adaugă zahărul și pe urmă gălbenușurile, împreună cu făina, praful de vanilie, praful de copt și nuca, și se amestecă ușor ca să nu se lase albușul. Se tapetează cu unt și făină o tavă și se toarnă compoziția, după care se da la copt. Se lasă să se răcească.
Crema: un pachet de unt se freacă bine cu zahărul, până nu se mai simte zahărul în cremă, se adaugă pe rând gălbenușurile, nesul și la urmă nucile. Dacă blatul a crescut suficient, atunci se taie în două pe orizontal, rezultând două foi, care se umplu cu crema de mai sus. Dacă nu a crescut destul, atunci crema se pune peste blat. Peste cremă se face o glazură rece de cacao din150 g zahăr pudră, se amestecă cu două-trei linguri de cacao și cu două-trei linguri de apă fierbinte, (sau mai multe, în funcție de consistența compoziției), iar la urmă se pun două linguri de ulei, care o face mai elastică și îi dă luciu. Atunci când frecați unt cu zahăr, puteți pune câteva picături de apă fierbinte, face crema mai pufoasă și mai lucioasă, iar zahărul se topește mai repede.
Mod de servire
Se taie cuburi și se servește. Poftă bună!