Te afli aici: Acasa » Lifestyle » Gastronomie » GASTRONOMIE/Prăjitură Raffaello

GASTRONOMIE/Prăjitură Raffaello

Ingrediente pentru cremă:
– 750 ml frișcă lichidă
– 700-750 g ciocolată albă
– 1 pliculeț întăritor de frișcă
– câteva picături de esență de migdale sau lichior de cocos

Mod de preparare:
Smântâna se pune pe foc până ce dă să fiarbă, se adaugă ciocolată și se amestecă în continuu până aceasta s-a topit.
Se adaugă esența de migdale sau lichiorul și se pune la rece peste noapte, în frigider.
Înainte de a fi întinsă între blaturi, se mixează bine cu mixerul.

Ingrediente: blat 1
Tava folosită este de 25/35cm.
– 3 ouă
– 100 g zahăr
– 100 ml ulei
– 100 ml lapte
– 100 g zahăr
– 200 g făină
– 1 praf de copt

Mod de preparare:
Ouăle se separă, gălbenușurile se freacă cu 100 g zahăr, laptele și uleiul.
Albușurile se bat spumă cu cele 100 g zahăr rămase, se amestecă cu gălbenușurile și în final cu făina amestecată cu praful de copt.
Totul se toarnă într-o tavă căptușită cu hârtie de copt și se coace cca 20-25 minute la 180 grade C.

Ingrediente: blat 2
– 5 albușuri
– 150 g zahăr
– 150 g fulgi cocos
– 2 lingură făină
– 1/2 praf de copt
– câteva picături esență migdale

Mod preparare:
Albușurile se bat spumă împreună cu zahărul până ce spuma este tare.
Se adaugă fulgii de cocos, făina amestecată cu praful de copt și esența de migdale.
Totul se toarnă în tava căptușită cu hârtie pergament și se coace la 180 grade C, cca 20-25 minute.

Finalizare:
A doua zi când blaturile sunt gata coapte și răcite, se asamblează prăjitura:
blatul 1 este la bază, se pune cremă, se așează deasupra blatul 2 , se pune cremă din nou și se acoperă totul cu fulgi de cocos. Poftă bună!

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus