Ingrediente:
File de ton 6 porții
250 ml iaurt, 200 ml lapte de cocos, 1/2 lămâie, 10 g curry, 10 g enibahar pulbere, 10 frunze de busuioc, 5 căței de usturoi, 10 g sare, o lingură de ulei, 5 g șofran, o legătură de mărar, 25 g coniac fin
Mod de preparare
Fileul de pește se usucă bine într-un prosop sau hârtie de bucătărie. Uleiul se pune într-un bol peste care se pune usturoiul bine pisat, mărarul tăiat foarte mărunt și zeama de la lămâie. Se amestecă până ce compoziția devine omogenă, apoi se pun toate celelalte ingrediente și se amestecă în continuare până face un pic de spumă. Se pun fileurile în această pastă și se lasă la rece circa 5 ore.
Grătarul se încinge foarte bine și se pun fileurile de pește, fără să fie scuturate de compoziție, care se întorc pe cealaltă parte după circa 2-3 minute, iar după alte 2-3 minute se iau de pe grătar, se pun pe un platou, peste care se toarnă restul de compoziție din bol.
Atenție! nu frigeți prea mult peștele, își pierde din savoare.
Mod de servire
Se servește cu multe legume crude, așezate pe platou în jurul peștelui. Poftă bună!