Inghetata cu halva, visine si bezele
Reteta de azi este cum nu se poate mai potrivita zilelor caniculare de vara, iar pentru amatorii de halva, de ce nu, un rasfat racoros.
Ingrediente:
pentru bezea :
2 albusuri reci
100g zahar
un pic de sare
pentru inghetata
2galbenusuri +1 ou
2 linguri amidon de porumb
500 ml lapte
4 linguri zahar
esenta de vanilie
250 ml smantana pentru frisca
2 linguri de zahar
2 linguri pasta tahini bruta
150g halva de susan
120g visine
Albusurile se bat impreuna cu zaharul si sarea, 7-10 minute cu viteza maxima pana se obtine o spuma lucioasa si atat de tare incat intorcand castronul nu va curge.
Se pune spuma de albus in posh si pe hartie de copt şi se fac bezelele de marimea dorita
Se coc in cuptorul preincalzit la 120 grade Celsius timp de 2 ore.
Intr-o cratita se amesteca amidonul cu galbenusurile si oul. Se adauga zaharul si vanilia si se toarna usor laptele, până amestecul se subţiază. Se fierbe la foc mi, amestecand tot timpul, pana când compozitia incepe sa se coaguleze si sa capete consistenta unei budinci. Se lasa la racit.
Separat se prepara frisca. Se adauga cele doua linguri de tahini si budinca racita si cu ajutorul mixerului se omogenizeaza. Intr-o tava mica de cozonac se toarna o parte din compozitie, Se presara halva, visine si bezele si se toarna încă o parte din budinca .Tava se pune in congelator pentru cateva ore pana ingheata. Se scoate cu 5 minute inainte de a fi servita. Se orneaza dupa preferinta..
Articole din aceeasi categorie
Lasati un comentariu
You must be logged in to post a comment.