Te afli aici: Acasa » Lifestyle » Gastronomie » Inghetata cu halva, visine si bezele

Inghetata cu halva, visine si bezele

Reteta de azi este cum nu se poate mai potrivita zilelor caniculare de vara, iar pentru amatorii de halva, de ce nu, un rasfat racoros.

Ingrediente:

pentru bezea :

2 albusuri reci

100g zahar

un pic de sare

pentru inghetata

2galbenusuri +1 ou

2 linguri amidon de porumb

500 ml lapte

4 linguri zahar

esenta de vanilie

 250 ml smantana pentru frisca

2 linguri de zahar

2 linguri pasta tahini bruta

150g halva de susan

120g visine

 Albusurile se bat impreuna cu zaharul si sarea, 7-10 minute cu viteza maxima pana se obtine o spuma lucioasa si atat de tare incat intorcand castronul nu va curge.

Se pune spuma de albus in posh si pe hartie de copt şi se  fac bezelele de marimea dorita

Se coc in cuptorul preincalzit la 120 grade Celsius timp de 2 ore.

 Intr-o cratita se amesteca amidonul cu galbenusurile si oul. Se adauga zaharul si vanilia si se  toarna  usor laptele, până  amestecul se subţiază. Se fierbe la foc mi, amestecand tot timpul, pana când compozitia  incepe sa se coaguleze si sa capete consistenta unei budinci. Se lasa la racit.

Separat se prepara  frisca. Se adauga cele doua linguri de tahini si budinca racita si cu ajutorul mixerului se omogenizeaza. Intr-o tava mica de cozonac se toarna o parte din compozitie, Se presara halva, visine si bezele si se toarna încă  o parte din budinca .Tava  se  pune in congelator pentru cateva ore pana ingheata. Se scoate  cu 5 minute inainte de a fi servita. Se orneaza dupa preferinta..

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus