Ingrediente:
- 1 Kg brânză de vaci dulce (grasă, bine scursă de zer)
- 8 Ouă
- 1 Lămaie (coajă)
- 1 Pumn de stafide
- 1 linguriță rasă de sare
- 250 g. Zahăr
Mod de preparare:
Brânză se da prin sită. Se adaugă sarea, zahărul, ouăle bătute spumă, stafidele, coajă de lămâie și aproximativ 2 linguri cu vârf de făină. Se amestecă totul.
Se ia (se fură) din aluatul de cozonac o mână de aluat. Aluatul se întinde foooarte subțire pe planșetă.Cratița se unge cu untură (ideal osânză) și se tapetează cratița cu foaia de aluat. Se toarnă brânză (compoziția) de mai sus în cratiță peste aluat.
Se bate un ou (întreg) spumă și se unge cu el pe deasupra compoziția. Se dă foc la cuptor și se coace la foc foarte mic cam o oră și jumătate. Se încearcă cu o scobitoare. Când nu se mai prinde compoziția de scobitoare și deasupra s-a rumenit, este copt. Se lasă în cratiță până se răcește complet.
Poftă bună!