Te afli aici: Acasa » Lifestyle » Gastronomie » Bucataria internationala » Placinte Marocane umplute cu pui

Placinte Marocane umplute cu pui

Ingrediente

Pentru umplutură:

-sare

-piper

-boia de ardei

-o ceapă mică tăiată mărundt

-300g piept de pui tocat

-2 linguri de paătrunjel

-o lingura de zahar

-200g caşcaval tăiat filii

-100g masline verzi

Pentru aluat:

-o jumătate de lingură de piper negru

-400g făină

-2 lnguri ulei de măsline

-o jumătate de lingură boia de ardei

Mod de preparare:

se pregăteşte umplutura:

Se pune carnea într-un bol, se adaugă ceapă , boia de ardei, zăhar, piper, sareş ,si ulei de mşsline, apoi se amestecă toate aceste ingredient .Se mai adaugă patrunjel si măsline verzi şi Apoi se amestecă din nou.

După aceea se prepară aluatul:

Se introduce făina intr-un bol mare, se adaugă puţin ulei de măsline şi se amestecă bine.

Apoi se adaugă puţin piper, puţină boia de arde şi se amestecă din nou., după care se mai pune o lingură de sare. Apoi se pune apa amestecând continuu.

Se aşează aluatul pe blatul de lucru şi frământă până când devine moale.

Se lasă aluatul să se odihnească 5 minute, după care se unge cu puţin ulei şi se formează din el bile mici.

Se ia fiecare bilă, se unge cu puţin ulei şi se crează o foaie rotundă de aluat, se adaugă o lingură din umplutura pregătită mai devreme, se pun deasupra ei două feliuţe de caşcaval şi se impătură aluatul.

Se repeat aceasta procedură cu toate bilele de aluat.

La final se pun plăcintele într-o tavă care se introduce la cuptor pentru aproximativ 30 de minute, până cand plăcintele se rumenesc.

Dupa ce se scot din cuptor se pot orna cu caşcaval ras şi pătrunjel.

În Maroc Malawi se serveşte cu ceai verde si mentă.

Poftă bună!.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus