Pui shanghai (iute)
Ingrediente:
500 g piept pui dezosat
3 ouă
1 ceapă verde
200 g făină
200 ml ulei pentru prăjit
2 linguri pastă ardei iute
1 linguriță boia iute
2 linguri sos de soia
1/3 linguriță condiment chinezesc
sare, piper
Mod de preparare: Se taie pieptul de pui fâșii de 1 cm lațime, apoi se marinează 1/2- 1h într-un amestec de pastă de ardei iute, sos de soia și boia iute, amestecând din când în când pentru ca sosul să acopere toate bucățile. Ouăle se bat cu făină, sare, piper, condiment chinezesc, frunze de ceapă tocate fin. Pieptul de pui, marinat, se dă prin făină, apoi prin ou, și se prăjește în ulei încin. Când are culoare aurie, puiul shanghai se scoate și se pune pe un șervet de hârtie. Se serveste fierbinte. Să fim în ton cu rețeta, putem servi cu garnitura de orez. Poftă bună!
Articole din aceeasi categorie
Lasati un comentariu
You must be logged in to post a comment.