Te afli aici: Acasa » TOP » Deta, Promotor local

Deta, Promotor local

   Seminarul  de promovare a turismului transfrontalier Ghilad şi Bela Crkva în proiectul  ‚‚Începutul dezvoltării turismului în zona transfrontalieră Bela Crkva şi Ghilad ” din cadrul Programului IPA de Cooperare Transfrontalieră  România – Republica Serbia 

Comuna Ghilad, organizează, împreună cu Municipalitatea oraşului Bela Crkva din Serbia, un schimb de experienţă concretizat într-un Seminar de promovare a turismului transfrontalier între Ghilad şi  Bela Crkva.

Seminarul se va desfaşura in joi şi vineri  20-21.02.2014 în localitatea Ghilad, Judeţul Timiş, începând cu orele 10.00 in sediul  Primăriei Comunei Ghilad. In prima parte se vor prezenta  materiale cu  tematică de turismul rural, festival, weekend-ul competitiv, iar în partea a doua  va avea loc un itinerariul turistic în zona Ghilad- Ciacova – Cebza – Birda – Deta.

Participanţi: 15 participanţi din România, 15 de Biserica Albă ,  reprezentanţi ai administraţiilor publice învecinate  , profesori, elevi  reprezentanţi ai domeniului privat, reprezentaţi ai agenţiilor de turism şi ferme din Ghilad si Biserica Albă.

Proiectul ‚, Începutul dezvoltării turismului în zona  transfrontalieră Bela Crkva şi Ghilad”, MIS CODE 1296 este implementat prin Programul IPA de Cooperare Transfrontalieră  Romania-Republica Serbia, finanţat de Uniunea Europeană şi cofinanţat de cele doua state membre participante in program, România şi Serbia.

Obiectivul strategic  al Programului este realizarea pe baza proiectelor comune transfrontaliere şi acţiunilor comune ale partenerilor români şi sârbi a unei dezvoltări socioeconomice mai echilibrate şi durabile a regiunii de graniţă Romania-Serbia.

Beneficiarii proiectului sunt: Liderul de proiect Comuna Ghilad, iar în calitate de partener Municipalitatea din Bela Crkva . În cadrul proiectului sunt prevăzute a se organiza, atât de partea română cât şi de partea sârbă, diverse activităţi de promovare turistică a zonei transfrontaliere,  câte un seminar de promovare a turismului precum şi Lansarea primei etape a evenimentului cultural –sportiv , intitulat „Turismul în Banat”

Pentru a oferi infrastructura necesară organizării pe viitor a cât mai multe acţiuni turistice, sportive şi culturale comune, prin proiect se va construi o arenă multifuncţională sub forma  unui balon de tip tensiostatic de peste 1000 m.p. în Ghilad, iar în Bela Crkva se va moderniza terenul de fotbal din Grebenac.

Valoarea totală a proiectului este de 522.000 euro, din care 457.000 euro îi revin comunei Ghilad. Durata proiectului este de 15 luni, iar implementarea se va face simultan în Ghilad şi Bela Crkva.

 

Primăria Ghilad

 

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus