Te afli aici: Acasa » TOP » Lansarea proiectului “Inceputul dezvoltarii turismului in zona transfrontaliera Bela Crkva si Ghilad”

Lansarea proiectului “Inceputul dezvoltarii turismului in zona transfrontaliera Bela Crkva si Ghilad”

A fost lansat  proiectul “Începutul dezvoltării turismului în zona transfrontalieră Bela Crkva şi Ghilad” din cadrul Programului Romania-Republica Serbia IPA de Colaborare Trans-Frontalieră”

 

Primăria comunei Ghilad a organizat joi 12.09.2013,  la ora 11.00, in comuna  Ghilad, în sala de spectacole a Căminului Cultural, activitatea de lansare a proiectului cu finanțare europeană :

“ Începutul dezvoltării turismului in zona  transfrontalieră Bela Crkva si Ghilad”, MIS CODE 1296

 

Proiectul este implementat prin Programul Romania-Republica Serbia IPA de Colaborare Trans-Frontalieră, finanţat de Uniunea Europeană prin Fondurile Structurale şi cofinanţat de cele doua state membre participante in program, România si Serbia.

Obiectivul general al Programului este de a apropia factorii economici, comunităţi şi persoane cu scopul de a exploata mai eficient oportunităţile oferite de dezvoltarea comună a zonei de frontieră.

Beneficiarii proiectului sunt: Liderul de proiect Comuna Ghilad, iar in calitate de partener Municipalitatea din Bela Crkva . În cadrul proiectului sunt prevăzute a se organiza, atât de partea română cât si de partea sârbă, diverse activităţi de promovare turistică a zonei transfrontaliere,  câte un seminar de promovare a turismului precum si Lansarea primei etape a evenimentului cultural –sportiv , intitulat „Turismul în Banat”

Pentru a oferi infrastructura necesară organizării, pe viitor, a cât mai multe acţiuni turistice, sportive şi culturale comune, prin proiect se va construi o arenă multifunctională sub forma  unui balon de tip tensiostatic de peste 1000 m.p. în Ghilad, iar în Bela Crkva se va moderniza terenul de fotbal din Grebenac.

Valoarea totală a proiectului este de 522.000 euro, din care 457.000 euro revin comunei Ghilad. Durata proiectului este de 15 luni, iar implementarea se va face simultan în Ghilad si Bela Crkva.

La eveniment au participat  participat reprezentanţi ai ambilor parteneri, din partea română si sârbă.

 Au luat cuvântul primarul comunei Ghilad domnul  Cornel Guran, domnul Željko Crnogorac deputat de Voivodina, doamna Laszlo Aranca managerul de proiect   şi  domnul Duţă Gheorghe preşedintele Grupului de Acţiune Locală Timiş Torontal Bârzava.

Evenimentul de ieri este primul dintr-o serie de evenimente de promovare a proiectului şi a partenerilor, precum: campanii de informare, comunicate de presă, conferinţe de presă. Evenimentul s-a finalizat cu o conferinţă de presă.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus