Masuri efective pentru promovarea turismului in Banat
Direcţia de Administrare a Domeniului Public şi Privat a Judeţului Caraş-Severin în parteneriat cu Fundaţia Clubul Turistic Banatia și Organizația Turistică Pancevo a implementat proiectul Măsuri efective pentru promovarea turismului în Banat finanțat în cadrul Programului IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Republica Serbia.
Proiectul implementat în perioada 31.12.2013 – 30.06.2015 a avut ca obiect principal dezvoltarea turismului în zona de frontieră româno-sârbă din județul Caraș-Severin și în districtul Banatul de Sud din Republica Serbia. Creșterea interesului turistic și a numărului de turiști în zona transfrontalieră a Banatului conduce la îmbunătățirea calității vieții oamenilor din această zonă, dezvoltă competitivitatea generală a economiei și crește schimbul turistic transfrontalier între cele două țări vecine.
Întărirea identității regiunii de frontieră ca destinație turistică se realizează prin promovarea numeroaselor atracții turistice de calitate existente în această zonă.
Turiștii pot admira frumusețile oferite de Defileul Dunării sau pot explora și descoperii sălbăticia originală a naturii din ariile naturale protejate și parcurile naturale/naționale: Carska Bara (Serbia), Cheile Nerei, Semenic, Domogled sau Porțile de Fier din România. Vestigii istorice importante pot fi descoperite vizitând Cetatea Golubăț din Serbia și în numeroasele situri arheologice păstrate în zona Banatului.
Morile de apă de la Rudăria denumite individual după numele străbunilor şi din imaginaţia creatoare a localnicilor (Moara de la Tunel, Moara cu ciutură sau Moara Popeasca) vă așteaptă și astăzi în comuna Eftimie Murgu din județul Caraș-Severin să vă spună poveștile oamenilor și a acestor locuri măcinate de timp.
Datorită acestui proiect specialiștii locali din domeniul turismului au dezvoltat și creat o serie de trasee care să permită vizitatorilor să descopere noi rute turistice în funcție de interesul fiecăruia.
Propunem oaspeților noștri să descopere istoria orașelor noastre alegând Ruta turistică Urbană sau frumusețea satelor de munte alegând Ruta turistică Rurală.
Iubitorii de ape termale pot alege Ruta turistică Băile Herculane explorând „colții de calcar ai Domogledului” și se pot bucura de un sejur de neuitat intr-o stațiune balneară vestită de mii de ani.
O incursiune turistică spectaculoasă și puțin cunoscută de unii dintre români poate fi făcută alegând Ruta turistică Serbia. Țara vecină ne așteaptă cu o bogăție gastronomică recunoscută în Balcani și o ospitalitate fraternă, având în vedere bogăția și relațiile interculturale existente de secole între locuitorii din zona transfrontalieră a Banatului.
Pentru că aceste locuri frumoase există, vă invităm să vă convingeți și să vizitați cele patru rute turistice identificate în cadrul proiectului Măsuri efective pentru promovarea turismului în Banat, finanțat de Uniunea Europeană în cadrul Proiectului IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Republica Serbia.
Articole din aceeasi categorie
Lasati un comentariu
You must be logged in to post a comment.